Som rigtig mange sikkert har set så kommer der flere og flere besøg under (Not Provided) i din Google Analytics konto. Den korte historie er at Google i oktober 2011 annoncerede at de ikke ville oplyse hvilke søgeord der var blevet søgt på, hvis brugeren var logget ind på sin Google+ konto. Det gjorde af hensyn til privatlivets fred, eller det det er i hvert fald det de skriver.
Indlæg om emnet er ikke nyt, men tænkte at der var flere som jeg der ikke vidste hvordan man kan få flere informationer ud af sine “skjulte” data.
Det er selvfølgelig rigtig irriterende at se at der er blevet omsat for mange tusinde kroner uden at vide hvor de kommer fra. Rigtig mange har et billede som dette herunder.
Det er jo nærmest umuligt at vide hvad de dækker over og når det som her er 24% af alle søgninger, så kan der altså være stor værdi i at vide mere om hvad (Not Provided) så dækker over.
Google skrev i Oktober 2011 at de forventede at max 10% af søgningerne ville være påvirket af dette, men som du kan se her er der mange som har langt flere procenter end det.
Herunder kan du se hvordan det ser ud når du klikker på (Not Provided) og vælger E-Handel, så du kan se dine omsætningstal.
Her er så et eksemplet på at (Not Provided) er så irriterende.
En omsætning på 25.000 kr. og du aner ikke hvad der sker 🙁
En løsning på (Not provided) – Sådan da
At sige at jeg har en løsning på Not Provided problematikken er nok en overdrivelse, men jeg bruger den i hvert fald selv og kender man sin side og URL’er bare en smule kan man udlede lidt mere om søgningerne til din side. Det er desværre ikke muligt at se det aktuelle søgeord, men du ved jo rimeligvis hvilke søgninger der ender på hvilke URL, så det er et stykke af vejen.
Det er i hvert fald ærgerligt ikke at vide hvor en konvertering på over 2% kommer fra og ikke mindst de 25.000 på bundlinjen. Det ville jo være lækkert hvis du rent faktisk kunne gøre det her meget bedre.
Ved at tilføje en ekstra dimension til din søgning kan du få lidt flere informationer og det er så simpelt, men der er stadig mange der ikke ved det.
Du vælger blot Sekundær dimension. Finder Trafikkilder og vælger destinationsside.
Nu er du klar til at se langt flere informationer om hvad det er (Not provided) dækker over og som du kan se på nedenstående liste så giver det nogle informationer som jeg i hvert fald er rigtig glad for, selvom de rigtige søgeord ville være bedre.
Nu er det på tide at se på de forskellige data, som du kan bruge til noget. Det første der springer meget i øjnene er at punkt 1 peger direkte på min forside “/”. Jeg kender min side rimelig godt og det gør du sikkert også, så jeg har en rimelig ide om hvilke søgeord der får kunden til at lande her. Det der er interessant er konverteringsraten, der faktisk viser en lille forhøjelse i forhold til mine andre organiske søgeresultater og konverteringer.
Generelt ser mine tal faktisk ud til at der er lidt højere konvertering under Not Provided på de enkelte URL’er end dem jeg ellers kan se. Det er ikke alle, men en del. Hvad du skal lægge i det er op til dig. Jeg ser sådan på det at du helt sikkert skal bruge lidt tid på at kigge her og endnu mere sikkert omfavne Google+ hvad enten du kan lide det eller ej. De er kommet for at blive.
Jeg håber da også på at Google igen vil vise mig alle mine data og ikke skjule noget, men indtil da glæder jeg mig bare over at kunne se det her.
Noget af det som du helt sikkert kan blive kolgere på er dem der IKKE konverterer godt. Bullet 5 til 9 har 0,00 i konvertering og det skal der kigges nærmere på. Det kan jo være at lige præcis disse landingsider ikke er gode nok eller at du ser flere søgninger på dem fra folk der er logget ind og dermed ikke ville opdage at du går glip af salget.
Konklusion
Jeg håber at du, som jeg kan bruge de ekstra informationer til noget. Jeg har i hvert fald allerede identificeret omrpder der skal sættes ind overfor.
Vi kommer til at se mere og mere uidentificeret salg under (not provided) og hvis dette kan hjælpe til at blive lidt bedre, så er alle vel glade.
12 kommentarer
Tak for en super artikel. Jeg er så en af dem “der ikke vidste det” 🙂 Men jeg skal da lige kigge mine sites igennem. Jeg har også meget store procentdele der ligger under “Not Provided”.
Btw. din “blurring” af nogle af søgeordene er ikke helt god nok, hvis du rent faktisk vil skjule dem 😉
Hej Mikkel
Godt du kan bruge det og tak for the heads up. Jeg laver lige lidt mere “blurring” 🙂
Mht. højere konverteringsrate på forsiden, så er det ikke nødvendigvis mærkeligt. Hvis man har mange brandsøgninger, vil langt de fleste af dem havne på forsiden. Og brandsøgninger har som bekendt næsten altid en fornuftig konverteringsrate.
Ingen tvivl om det, men det vidner jo stadig også om de 2 eller 3 ord, som din forside er optimeret i mod. Det er ulempen ved (Not Provided) Det er lidt en gætte leg. Det er mere undersiderne der kan give et overblik over hvordan det ser ud.
Tak. Har lige den anden dag siddet og irriteret mig over at jeg ikke kunne se det vigtigste. Nu vil jeg prøve dit forslag af. Det er jo let at gøre og jeg er spændt på resultatet. Tak for en god blog.
@Charlotte. Super godt du kunne bruge den 🙂
Tak for en god øjenåbner. Så er der også lært noget nyttigt i dag.
Jeg ser samme tendends til en højere konverteringsfrekvens ved de gennemførte transaktioner.
Super den kunne bruges og rart at høre at du ser samme trends. Spændende at vide om der er flere der ser det samme og om det rent fakltisk er noget man kan tillægge værdi eller om det er tilfældigt.
Indlægget er supergodt, fordi det er konkret og løser konkrete problemer
Det her er class act how to…-blogging, når det er allerbedst.
Jeg vil sige god for det i dobbeltkonfekt.
Det er det, der er godt ved blogging i forhold til search.
– Du har et problem. Du søger løsninger og du finder dem.
Det er det her, der er godt ved communities.
– Én af vennerne finder en løsning og meddeler tricket til resten…
Mange tak for de fine ord Torben… Det gør det meget sjovere 🙂
Tak for spændende læsning, har godt nok længe kigget på (Not Provided)og ikke forstået hvorfor der stod sådan 🙂
@Frederik. Takker og håber det kaster lidt mere lys over hvad der gemmer sig bag Googles Not Provided.