Salg af billigt Garn Online – Projekt Filato.dk

0

I slutningen af 2013 startede vi et nyt projekt ved navn Filato.dk. I modsætning til min tidligere branchen, som vi har arbejdet primært med i de sidste 7 år, er Filato en online butik der handler med garn. Ja du læste rigtigt. Vi sælger nu også garn. Hele ideen er salg af billigt garn online. Men det er kun ikke kun direkte salg, der giver trafik til en side. På strikkeguru.dk, da vi samlet mere end 7000 gratis strikkeopskrifter og det sælger også garn

Det har været en helt og aldeles fantastisk rejse at starte på noget helt nyt i en ny branche. Det har på alle måder vist sig nødvendigt med alt min viden fra tidligere ehandel og samtidig vist sig usandsynlig hårdt. Når man som jeg har arbejdet med en “fuldt optimeret” (der kan jo altid laves forbedringer) og velkørende online forretning, der er eksistensgrundlaget for mig og min familie, så glemmer man altså hurtigt hvor mange timer der går med blot at få en basis webshop op at køre.

Man husker ikke helt hvor mange timer man brugte på grafik, udvikling, standard teksterne, betingelser, korrektur og ikke mindst produkt billeder og tekster og de sociale medier, som Facebook og Google+ mv. Hertil kommer at jeg starter i en helt ny branche hvor leverandørerne ikke lige står i kontaktlisten.

Med andre ord, så startede vi helt forfra og skulle først til at opbygge de solide relationer til leverandørerne og ikke mindst til vores kunder. Det er altså nemt at glemme hvor meget tid og energi det koster.

Filato.dk er nu online og har været det siden 1. marts 2014. Det har taget os ca. 5 måneder alt inkl. fra vi startede med ideen, til valg af platform, udvikling og blive færdig med siden. Vi udvikler stadig på den og jeg kan lige så godt sige det med det samme. Outsourcing er nødvendigt, hvis ikke du selv besidder alle egenskaberne. Jeg er selv udvikler og har været det igennem 15 år, men Prestashop, som vi bruger på www.filato.dk, er nyt for mig og der er meget der kan gå galt.

Jeg har været heldig at finde en mand i udlandet som hjælper til. Han er ikke billig, men for syv-søren han er dygtig. Uden ham og hans viden ville vi ikke have fået alle de fede features vi har bygget ind i shoppen idag.

Leverandørerne var ret nemme at finde i denne branche. Der er ingen der skjuler sig under andre navne eller helt holder sig væk fra nettet. Vi har kontaktet rigtig mange og valgte en af de største. Dels fordi de har alt som en god begynder forretning skal have, samt de hjælper via deres hjemmeside til at eksponerer os og det giver ordre fra dag 1.

PÅ de første 14 dage rundnede vi 100 ordre, hvilket vi er yderst tilfredse med. Dog oplevede vi hurtigt at når man er vant til at give dag til dag levering, så er det stressende pludselig at være bagud med 15-20 ordre fordi vi simpelthen ikke havde investeret nok fra starten. Så lageret er vi i gang med at bygge op fra flere end en leverandør og det koster og tager tid. Vi har lige nu investeret 5 gange så meget som vi har omsat for og det er til trods for at der kommer ordre hver dag.

Så konklusionen er at starte et nyt projekt er ofte mere tidskrævende end man lige forestiller sig. Det er i hvert fald tilfældet for mig. Det gode er at jeg elsker at arbejder under pres og se nye ting udvikle sig. Mit problem er bare at jeg stadig synes det går for langsomt. Igen fordi jeg glemmer at man ikke har 30 ordre om dagen fra dag nummer 1. Det tog os 5 år i vores anden forretning at nå., men det er en anden historie og indlæg.

På Google+ skriver jeg om mange ting, men specielt om projektet her med salg af garn online. Du kan se et par indlæg her fra de første uger.

Det første nyhedsbrev med salg af garn
Da vi fortalte alle om filato.dk – Garn salg online

Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply